A vasárnapi Kanadai Nagydíj egyik érdekes epizódja volt, amikor a top10-es kívül haladó Fernando Alonso öt körrel a vége előtt azt kérdezte a rádión, hogy kiállhat-e, amire azt a választ kapta, hogy menjen tovább, mert leeshet még neki egy-két pont, ha másokkal történik valami.

A végül a 11. helyen befutó spanyol utólag tisztázta, hogy nem a versenyt akarta feladni, hanem kerékcserére gondolt.

“Nem voltam pontszerző helyen, mentem már vagy 55 kört az addigi szettemen, szóval nem volt könnyű a pályán tartani az autót. Úgy voltam vele, hogy talán belefér egy pozícióvesztés nélküli bokszkiállás, ami után gyorsabb lehetek az utolsó körökön és élvezhetem egy kicsit a hajrát. De kockázatos lett volna kimenni, mert volt még esély a pontszerzésre” – magyarázta a spanyol.

kanada_f1_46

Alonso egyébként lesújtó véleménnyel volt a vasárnap délutánról:

“Javítanunk kell a tempón, mert ma nem voltunk elég gyorsak. Tudtuk, hogy ez nem lesz könnyű pálya számunkra, és nagyon kemény is volt a mai nap. Nem voltunk versenyképesek, de így is mindent beleadtam. Igyekszünk javulni a következő futamra. De a jövő hét még rosszabb lehet számunkra, mert a bakui pálya még gyorsabb.”

“A kerékcserével is volt gondunk, a lámpánk nem működött. Több pozíciót is veszítettem, és amikor a 14. helyre értem vissza, tudtam, hogy ennek annyi, nem lesz biztonsági autó vagy ilyesmi, semmi érdekes nem lesz már – és nem is történt semmi, a világ legunalmasabb futama volt.”