Lewis Hamilton egy rossz rajt után keményen megtámasztotta csapattársa autóját az első kanyarban, akinek emiatt el kellett hagynia a pályát.

“Sebastian nagyszerűen rajtolt, én átlagosan, Lewis nagyon rosszul” – kezdte Rosberg. “Kívül voltam, ahogy Barcelonában is, akkor ez nagyon jól működött. Most ugyanezt próbáltam, de egy nagyon kemény manővert vetett be.”

“Összeértünk, én lementem a pályáról, és ennyi volt. Abban a pillanatban nagyon ki voltam akadva, de ilyen a versenyzés, és az én dolgom gondoskodni arról, hogy egy hasonló helyzet után legközelebb én legyek elöl. Nagyon sokba került, rengeteg pozíciót veszítettem.”

Rosberg az utolsó előtti körben megpördült, miután megelőzte Max Verstappent, a helycsere után nem tudta bevenni a kanyart. Kiderült, hogy a németnek még a benzinje is kis híján elfogyott.

“Nagyon nehéz volt a verseny vége, majdnem elfogyott a benzinem. Ezért nem tudtam igazán támadni Maxot a verseny végén, és egyébként is nagyon jól védte a támadásaimat. Néha el kellett engednem, aztán visszazárkózni, és ennek a vége megpördülés lett. Nagyon frusztráló.”

“Ma is remek autónk volt, igazán bosszantó egy ilyen autóval ötödikként zárni. Lewis megmutatta, hogy benne volt a győzelem.”