A Red Bull a negyedik és ötödik helyet szerezte meg a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, de Daniel Ricciardo szerint innenn még bármi sikerülhet. Az ausztrál az utolsó gyors körében nekikoccant a Bajnokok Falának.

“Olyan volt, mint egy nagy csók” – viccelődött Ricciardo. “Rögtön eszembe jutott, hogy mi történt Carlosszal a Q2-ben. Azt gondolom azonban, hogy nem veszítettem ezzel túl sok időt, mert jó nagy tempót vittem be a kanyarba.”

“Ezzel gyakorlatilag visszanyertem azt az időt, amit az érintéssel elveszítettem. A pozíciómat ez nem befolyásolta, Sebastian jó másfél tizeddel gyorsabb volt nálam, ennyit pedig biztosan nem hagytam a falnál.”

“Tegnap nem voltunk igazán gyorsak a hosszú etapokon, de a pálya forró volt, a versenyen pedig sokkal hidegebb lesz, sőt talán nedves. Ilyen körülmények között bármi megtörténhet.”

Max Verstappen a legvégén kapott néhány tizedet Ricciardótól, de nem keseredett el. “Ez egyáltalán nem volt olyan rossz, jól szórakoztam” – mondta a holland. “Nem vagyunk olyan messze a Mercedesektől.”

Montrealban már Verstappen is a frissített motort használhatja. “Nem kérdés, hogy tettünk vele egy lépést előre, de az egyenesekben még mindig veszítünk egy kis időt. Nem vagyunk annyira jók, mint Monacóban, de a lassú kanyarokban nagyon jó autónk van.”