Hamilton manővere miatt Rosberg a pálya mellé került, több pozíciót veszített, és esélye sem volt egy jó eredményre. Ez a két pilóta idei második incidense volt, a Spanyol Nagydíjon ütköztek először, és most ismét.

Niki Lauda szerint nem történt semmi. “Nehéz megítélni a helyzetet, mert Lewis olyan tempóval érkezett az első kanyarba, amivel nem sok mindent tudott csinálni” – mondta Lauda, diszkréten elfeledkezve arról, hogy ezt a tempót saját rossz rajtjának köszönhette Hamilton.

“Emiatt alulkormányozott volt az autója, az élbolyban neki egyedül, így Nico számára elfogyott a hely. A manővert megzavarta Sebastian rajtja is, akinek csak gratulálni lehet az indulásáért.”

“Ezzel indult a zűrzavar, aminek a vége az lett, hogy Nicónak a menekülőutat kellett keresgélnie. De ez egy teljesen normális versenyrajt volt, senkit nem lehet hibáztatni érte.”

“Rázós helyzet volt, de nem kell beszélnünk róla. Kemény volt, de Lewis volt belül, Nico pedig kívül. Normális első kanyar volt.”

A nyilatkozat hátteréhez talán hozzátartozik, hogy a barcelonai ütközés után Lauda azonnal Hamiltont hibáztatta, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban már akkor is gyorsan igyekezett tompítani az osztrák szavait azzal, hogy csak a magánvéleményét mondta el.