Daniel Ricciardo szenzációs teljesítménnyel pályafutása első pole pozícióját szerezte meg a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon, azonban az első rajthelyet nem tudta győzelemre váltani, mert a Red Bull csúnyán eltolta a kerékcseréjét és korábban kiépített időelőnye ellenére csak Lewis Hamilton mögé ért vissza az utolsó etapra.

Ricciardo a Kanadai Nagydíj előtt így tekintett vissza a történtekre:

“Mindenki kiemelte a második kiállást, amelyiken gyakorlatilag elúszott a versenyem, de nekem már az első is furcsa volt, amikor Lewis mögé értem vissza, mert azt gondoltam, feleslegesen teremtettünk számomra versenyhelyzetet. Én az első kiállást is ugyanúgy tisztázni akartam, mint a másodikat” – mondta az ausztrál, hozzátéve, hogy a versenymérnöke, Simon Rennie utólag elismerte, hogy az első alkalommal is hibát követtek el.

mon_fut_30

Ricciardo elmondta, hogy a Kanadai Nagydíjra Red Bullnál változtatnak is ezt-azt a procedúrákban:

“A stratégiát új szoftver is segíti, emellett fut majd néhány valós idejű dolog is a verseny alatt, hogy felkészültebbek legyünk, ha hirtelen döntést kell hozni. Jó néhány kérdésem volt a csapathoz, de mindent megnyugtatóan megválaszoltak, nekem ennyi elég.”

Mivel Moncaco már a második alkalom volt, amikor a Red Bull a győzelmet vette ki a kezéből, Ricciardo a futam leintése után olyan csalódott és dühös volt, hogy egyáltalán nem is akart beszélni a csapattal. Utólag is úgy látja, szüksége volt egy kis időre.

“Szerintem nem lett volna egészséges rögtön foglalkozni a történtekkel. Pár napig elég feldúlt voltam, nagyon bántottak az elúszott lehetőségek. De van ilyen. Nem túl szerencsés, ha két egymást követő versenyen történik ilyesmi, ez egy kicsit még ráerősített az érzéseimre. De továbbléptem, ma is bízom a csapatban, ezután sem lesznek kétségeim.”

ricciardo_kanada_1

“Nekem most igazán fontos lenne egy tökéletes hétvége, mind a magam, mind a csapat részéről, hogy újra sínre kerüljenek a dolgok. Jó az autónk, jó a csomagunk, egyszerűen ki kellene hozni belőle a maximumot. Az előző négy vasárnapon mindig elégedetlenül távoztam, szeretném, ha most abban a tudatban lehetnék, hogy mindent kihoztunk a lehetőségekből.”