A Mercedes-anyacég Daimler vezére, Dieter Zetsche már a Spanyol Nagydíj idején azt állította, hogy Nico Rosberg jövőre is náluk vezet, de azóta kiderült, hogy a hosszabbítás még nem történt meg a német pilótával.

Az egyelőre szabad ülés kapcsán a svájci Blick megkérdezte a cégvezért a csapat jövőjéről, aki azt mondta, “Pascal (Wehrlein) jelenti a jövőt”.

wehrlein2

A Mercedes-nevelésű 23 éves tehetség valóban ügyes, hiszen tavaly DTM-bajnoki címet szerzett, idén pedig már a Forma-1-es sereghajtónál, a Manornál versenyez, azonban jövő évi előléptetése nehezen elképzelhető, még sok-sok tapasztalatot kellene gyűjtenie, és az sem ártana, ha jóval határozottabban verni tudná “fizetős” csapattársát, a jóval szerényebb pedigrével rendelkező Rio Haryantót.

Mivel Wehrlein egyelőre tényleg csak a jövő lehet, Rosberg lekötése az elsődleges, amiben pár hete az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, Toro Rosso-csapatfőnök, Gerhard Berger is segíti a versenyzőt.

“A tárgyalásokkal nem akarunk taktikázni, hiszen Nico is tudja, mit jelent a Mercedes családhoz tartozni és tudja, hogy ez a mezőny legjobb autója. Ugyanakkor a Mercedes is tisztában van vele, mennyit is ér Nico, aki vezeti a bajnokságot” – mondta az osztrák a Blicknek.

mon_fut_47

Berger a német Skynak azt is elmondta, hogy a megbeszélések “jó úton haladnak”, ezért a Ferrarit és a McLarent emlegető hírek csakis “spekulációk”.

Az expilóta bevonásának amúgy honfitársa, a Mercedes-csapat elnökeként tevékenykedő Niki Lauda is örül: “Gerhard tudja, mit csinál. Ő is versenyző volt, tárgyalt a saját szerződéseiről, szóval nem egy körön kívülről érkezett menedzser, aki nincs képben. Biztos vagyok benne, hogy Totóval (Wolff, csapatfőnök) már megegyeztek arról, hogy hamarosan lezárhatják a dolgokat, hogy Nico nyugodtan hajthasson a további győzelmekért.”