Mick Schumachernek nincs könnyű dolga, hiszen hétszeres világbajnok édesapja, a 2013 vége óta ágyhoz kötött Michael Schumacher miatt felfokozott érdeklődés és elvárások közepette kell építgetnie autóversenyzői karrierjét, de azért halad.

A 17 éves pilóta a gokartos sikerek után a 2015-ös szezonban váltott a formaautókra, a német Formula 4-es, belépő szintű szériában indult. Idénre is maradt a hazai bajnokságban, mellette azonban már az olasz nemzeti sorozatban is indul.

mick_schumcher_01

Mindkettőben jól alakulnak a dolgai, legutóbb a német bajnokság múlt hétvégi lausitzringi fordulóján villantott: édesanyja, Corinna és menedzsere, Sabine Kehm jelenlétében pole-t szerzett, majd két futamot nyert.

Bár a Forma-1 még messze van, de lassan itt az ideje, hogy a kis Schumi szintet lépjen, jövőre már a Forma-3-as Európa-bajnokságban szerepelhetne.

“Igen, a következő lépés egyértelműen a Forma-3 lehet. Nagyon erős ott a verseny. Az lehet a következő szint” – nyilatkozta a Kölner Expressnek.

A Forma-1-es bemutatkozás előtt a pilóták hagyományosan eltöltenek még néhány szezont a GP2-ben és/vagy a tavalyig Formula Renault 3.5-ként ismert sorozatban, de az F3-ból való ugrás sem kizárt, hiszen két évvel ezelőtt az akkor még csak 16 éves Max Verstappen mindössze egy ottani idény után kapott F1-es szerződést.