A mercedeses Nico Rosberg az idény kezdetétől sorozatban négy versenyt nyert, szép előnyre tett szert a pontversenyben, azonban a Spanyol Nagydíjon megszakadt a sorozat, amikor csapattársával, Lewis Hamiltonnal ütközve mindketten kiestek, Monacóban pedig egyszerűen nem volt meg a tempója, és míg az angol győzött, a német csak a 7. helyen ért be.

Rosberg a hétvégén következő Kanadai Nagydíj előtt azt mondja, fel volt készülve a megtorpanásra, nem tört meg, menni fog tovább.

“Tudtam és felkészültem rá, hogy a nagyszerű kezdet után jönnek majd nehéz versenyek. Ebben sokat segít a tapasztalat. Remélhetőleg a legutóbbi versenyen letudtam az összes balszerencsémet, és innen már felfelé visz az út!” – magyarázta a csapat beharangozójában a jelenleg 26 pontos előnnyel vezető pilóta.

Bár Monacóban a Red Bull egyenlő ellenfele volt a Mercedesnek, az éllovas német szerint a motorerőt jutalmazó Kanadában nem kell ettől tartaniuk:

“Nagyszerű pálya a Gilles Villeneuve, és szerintem az autónk is nagyszerűen megy majd rajta. Kíváncsi leszek, hol áll majd a Red Bull – reményeink szerint most újra előttük leszünk.”