Bár a montreali Gilles Villeneuve pályának vannak igazán élvezetes kanyargós részei, a második szektor második fele és a harmadik szektor “végtelen” egyenese miatt nagyon sokat számít a motorerő.

Az utóbbiból még mindig nem áll jól a McLaren partnere, a Honda, így a japán gyártó igyekszik előre felkészíteni mindenkit a gyenge szereplésre:

“A montreali pálya egészen más, mint a monacói, szóval komoly kihívást jelent majd a hétvége a csapat számára, de keményen dolgozunk majd, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a csomagunkból” – mondta a Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke.

A korábbi kanadai győztes Jenson Button úgy véli, nem kell félniük a Gilles Villeneuve-től:

“Bár valóban ez a szezon egyik leggyorsabb, leginkább teljesítményigényes pályája, a kasztnink egyik erőssége a kemény féktávokon való stabilitás, szóval nem kell attól félnünk, hogy eleve hátrányban megyünk az ilyen pályákra. A fejlesztési ütemünk nagyon jó, óriási munka folyik a színfalak mögött, hogy egyre jobbá tegyük a csomagot, szóval kíváncsian várom, hogyan szereplünk majd Kanadában, ami egészen más jellegű helyszín, mint Monaco volt.”

A McLaren-Honda a legutóbbi fordulóban, a Monacói Nagydíjon érte el eddigi legjobb eredményét, Fernando Alonso az 5., Button a 9. helyen ért be.