Rosbergnek még nincs új szerződése, ezzel is magyarázható, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak az esetleges csapatváltásával foglalkozó pletykák. Az F1-es köröket jól ismerők szerint ez afféle taktikázás, mindenesetre nehezen elképzelhető, hogy jelenleg bármelyik félnek érdekében állna a szakítás.

Ennek megfelelően Rosberg egy interjúban kijelentette, hogy még évekig a Mercedesnél szeretne maradni, de nem a szerződéshosszabbítás köti le a gondolatait.

“Ez nem egy olyan dolog, amin állandóan pörögne az agyam. Monaco előtt sem foglalkoztam a kérdéssel igazán, és most sem” – mondta Rosberg.

“Jól érzem magam a Mercedesnél, a csapat is elégedett velem, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy néhány évig még itt leszek.”

Négy futamgyőzelem és a barcelonai kiesés után Rosberg tempója pocsék volt Monacóban, egyelőre a Mercedes sem tudja, mi lehetett a háttérben. Abban mindenki biztos, hogy valami volt az autóval, de az okok még nincsenek meg.

“Voltak már rossz napok, és lesznek is még a jövőben. A versenyzésben mindig van fent és lent, utóbbira fel voltam készülve, mert nem lehet minden versenyt megnyerni. Már Montréalra koncentrálok, ahol újra a győzelemért küzdök majd.”