Rosberg autója egyelőre a Mercedes számára is rejtélyes okból volt lassú Monacóban, ezért a verseny elején a csapat arra utasította a német pilótát, hogy adja át a helyét Lewis Hamiltonnak, aki végül megnyerte a futamot. Ez már ugyan sose derül ki, de amikor Rosberg engedelmeskedett, valószínűleg arra gondolt, hogy csapattársa úgysem nyerhet, aztán a Red Bull hibája miatt másképp alakult a verseny.

A korábbi F1-es pilóta Christian Danner szerint Rosberg ostobaságot csinált. “A csapat agyondicsérte Rosberget, de ő a világbajnokságot szeretné megnyerni. Ha a végén két-három-négy ponttal bukik, biztosan eszébe fog jutni, hogy maga elé engedte Hamiltont. Abban is biztos vagyok, hogy ez a jelenet fordítva soha nem történt volna meg” – mondta Danner.

A szintén egykori F1-es Marc Surer szerint azonban így kellett tennie Rosbergnek. “Ha valaki fél másodperccel lassabb a csapattársánál és legnagyobb vb-ellenfelénél, akkor természetesen feltarthatja” – így Surer.

“De Rosberg három másodperccel volt lassabb körönként. El kellett engednie Hamiltont, a csapat nem ajándékozhatott így pontokat az ellenfeleknek.”