Maurizio Arrivabene csapatfőnök a Monacói Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy a Ferrari idei bajnokságának kulcsa a gumikezelésben rejlik. “Meg kell oldanunk ezt a problémát, mert mindig újabb gondokba futhatunk bele, ha nem rajtolunk a legjobb helyekről” – fogalmazott Arrivabene.

A Ferrari számára jelenleg nem a Mercedes, hanem a Red Bull az első számú ellenfél, a csapat ezért felgyorsítja a fejlesztéseket Kanadára. Az olasz sajtóban itt-ott már felbukkant a krízis szó is, de erről Arrivabene szerint szó sincs.

“Néhány fejlesztésünket felgyorsítjuk Kanada előtt – Montréalban más Ferrarit láthatnak majd a nézők” – ígérte Arrivabene.

“Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, minden versenyen újításokra van szükség.” A csapatfőnök szerint nagyon furcsa, hogy a Ferrari képtelen jól használni a gumikat.

“Abszurd, hogy a Q1-ben a leggyorsabbak között vagyunk, aztán ezt nem tudjuk megismételni a Q2-ben és a Q3-ban. Részletes elemzésre van szükségünk, hogy kiderüljön, mi történik a kasztnival, illetve a gumik hőmérsékletével és nyomásával.”