Ahhoz képest, hogy a Ferrari szerette volna legyőzni a Mercedest az idén, egyre inkább úgy tűnik, hogy a csapatnak a Red Bull-lal kell meccselnie a második helyért. Monacóban is lecsúsztak a dobogóról a maranellóiak, a csapat ismét nem boldogult a gumikkal.

A helyzeten úgy próbálnak úrrá lenni a mérnökök, hogy Kanadára ismét frissítik az erőforrást, de még nem tudni, ehhez zsetonokat is fel kell-e használniuk.

“Lesznek újdonságaink motorfronton” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök. “Még nem tudjuk, hogy ezekre zsetonokat is kell-e költenünk, még tárgyalunk az FIA illetékeseivel az ügyben.”

Arrivabene szerint a Ferrari első számú célja, hogy jobb legyen a csapat az időmérőkön. A csapatfőnök szerint az utóbbi hétvégék gyengébb szereplésének oka, hogy a riválisok jobban optimalizálják a gumik hőmérsékletét és nyomását.

“Ez volt a helyzet Barcelonában, és ez történt most Monacóban is. A problémánk a szombat. Meg kell próbálnunk megérteni, hogyan lehet az, hogy a Q1-es és Q2-es teljesítményt képtelenek vagyunk megismételni a Q3-ban.”

“Sokat beszélünk a gumik működési tartományi tartományáról, mi azonban ennél részletesebben akarjuk feltárni az okokat.”