Sergio Perez 2011-12-ben három dobogós helyezést szerzett a Saubernél, mostanra pedig a Force Indiával is elérte ezt a számot, hiszen a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon a 3. helyen intették le. A 26 éves mexikói reméli, hogy ilyen eredményekkel a tarsolyában a 2013-as, szerencsétlen McLaren-kaland után kap még újabb lehetőséget valamelyik nagycsapatnál:

“A McLarennél elég húzós évem volt, és úgy tűnik, mindenki erre emlékszik leginkább, és nem a sauberes éveimre és a Force India-s időszakomra. Én annyit tehetek, hogy a lehető legjobban végzem a dolgomat, és igyekszem egyre jobb versenyzővé válni. Úgy gondolom, hogy az elmúlt pár évben sokat fejlődtem is. Minden tekintetben érettebb versenyzővé váltam, jobb vagyok az időmérőn, jobb a versenytempóm, tapasztaltabb vagyok” – magyarázta a monacói siker után.

“Szóval ha jön egy lehetőség, készen állok majd. Ha nem, csak annyit tehetek, hogy teszem a dolgom, mint eddig.”

mon_fut_13

Perez a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként érkezett a Forma-1-be. Már a sauberes éveiben felmerült, hogy ő lehet Felipe Massa utódja, de végül a McLaren igazolta le Lewis Hamilton helyére. Miután a wokingi alakulat egy szezon után ejtette, a Force Indiánál kapott menedéket, és lehetőséget arra, hogy újjáépítse a karrierjét.

A McLarenhez biztosan nem tér vissza, hiszen ha onnan távozik Jenson Button, az ülése a saját nevelésű tehetségé, Stoffel Vandoorne-é lesz, de a ferraris továbblépés nem zárható ki, hiszen a maranellói alakulatnál az év végén lejár Kimi Räikkönen szerződése. Az utóbbi ülés persze a nem túl fényes eredmények ellenére is vonzó, így akár Nico Rosberg, Daniel Ricciardo vagy Romain Grosjean is kiköthet ott.