A Ferrari az idény elején azt tűzte ki célul, hogy a Mercedes fő kihívójaként a bajnoki címért küzdjenek, és erről még mindig nem mondtak le, pedig…

Az olasz csapat már Barcelonában is csak a Mercedesek kiesésének köszönhette a kettős dobogós helyezést, a jobb teljesítményre vonatkozó ígéretek ellenére Monacóban pedig még gyengébben szerepeltek, Sebastian Vettel 4. helyét tudták csak felmutatni végül.

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene szerint nincs szó hanyatlásról.

“Idén eddig csak egyszer nem értünk dobogóra: itt. Nem szeretném most elemezgetni a korábbi futamokat, de jól tudjuk, miért úsztak el a pontok és az esetleges győzelmek. Persze nem kifogásokat keresek – Barcelonában egyszerűen gyengék voltunk a Q3-ban, ugyanez történt itt is, és ennek az árát fizettük meg a futamon” – magyarázta a verseny után.

“Hogy elúszott-e a bajnoki esély? Nem! Annyi a dolgom, hogy egyben és irányban tartsam a csapatot, hiszen 15 futam van még hátra, ami nagyon sok! Persze mindenképp ki kell derítenünk, miért vagyunk bajban az időmérők utolsó szakaszában.”

Arrivabene a versenyen a Grand Hotel hajtűben a falnak hajtó, törött első szárnnyal furikázó, majd kiállni kényszerülő Kimi Räikkönent is megvédte:

“Minden pilótának vannak kedveltebb és kevésbé szeretett pályái, Kimi pedig, bár nyert már itt, nem szereti Monacót. Nem hiszem, hogy okom lenne panaszkodni rá, más pályákon ugyanolyan jól vezet, mint bármikor.”

mon_edz_55