A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavaly pályázatot hirdetett a Forma-1 2017-19 közötti gumiszállítói pozíciójára, amelyre a Pirelli és a francia Michaelin is bejelentkezett.

Miután az FIA mindkét pályázatot elfogadásra alkalmasnak találta, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a Pirellivel egyezett meg a folytatásról, amit már tavaly szeptemberben, az Olasz Nagydíjon be is jelentettek.

Ezután mindössze formaság lett volna, hogy az FIA is aláírja a szerződést az olasz gyártóval, azonban a 2017-re szóló idei tesztprogram körüli alkudozás miatt eznagyon elhúzódott.

A tesztelésről végül néhány hete sikerült megegyezni, az FIA és a Pirelli pedig aláírta szerződést, jelentették be Monacóban.

“Nagyon sokat kell papírozni, de ami engem illet, már tavaly rendeződött a dolog, a jogi részletek viszont időt igényelnek. De valójában sosem szerződtünk még ilyen korán, szóval bár a nagyközönség aggódott, részemről nem volt gond. Sokszereplős dolog ez, jogi szempontból bonyolult a szerződéskötés” – magyarázta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery az Autosportnak.