Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a csütörtöki szabadedzéseken, hat tizeddel előzte meg Lewis Hamiltont, és további hárommal Nico Rosberget. A német pilóta szerint nagyon szoros csata várható a pole-ért és a futamgyőzelemért egyaránt.

“Kissé nehézkesen indult számunkra a hétvége” – mondta Rosberg. “Mindkét edzés zűrös volt, virtuális biztonsági autós szakaszok is megszakították a munkát, de a hosszú etapokról sokat megtudtunk, ami pozitív.”

“Ahogy arra számítani lehetett, a Red Bull nagyon erősnek tűnik itt. Van még egy kis házi feladatunk, de alig várom a szombatot és az időmérős csatát. Nagyon szorosnak és izgalmasnak ígérkezik, ami remek a sport számára.”

Hamilton hat tizedes hátránya nem ijesztő, annál is inkább, mert míg Ricciardo az új ultralágy keveréken futotta a gyors körét, az angol szuperlágyon volt.

“Noha az új gumik egyértelműen lágyabbak a többinél, még így is elég keménynek érződnek itt” – panaszkodott Hamilton. “Nem olyan egyszerű munkára bírni őket, mint ahogy reméltük.”

“De alapvetően jó volt a kezdés, minden munkát elvégeztünk. A tempónk jónak tűnik, remélhetőleg így folytatódik a hétvége.”