Noha csak Ricciardo kapta meg a Renault új fejlesztésű motorját, Max Verstappen is jól szerepelt a korábbival, ami jelzi, hogy elsősorban a Red Bull autójának fekszik a pálya. Az ausztrál pilóta szerint egyébként ez mindig is így volt.

A Sky Sports elemzése szerint Ricciardo és Verstappen is 230 km/h-s tempóval süvített át az uszodánál található kanyarkombináción, ez lenyűgözte a szakértőket.

“Teljesen hihetetlen sebességgel és magabiztossággal ment át itt a két Red Bull-pilóta” – mondta Martin Brundle. “Később fékeznek, és így több tempót visznek át a következő jobbosba. Teljesen hihetetlen, hogy képesek erre.”

“Mi a Rascasse-nál, kívül álltunk, és ott is elég jónak tűntek” – tette hozzá Johnny Herbert. “Sok tempót tudnak bevinni a kanyarba, a gumikat remekül használják, ezért tudnak olyan gyorsan irányt váltani.”

“Sok autónak meg-megmozdul a hátulja, de a Red Bullé elég stabil. Úgy tűnik, nagyon jól állnak.”

“Nem tudhatjuk, a többiek mennyi benzinnel és milyen motormódban mentek, de elég pozitív volt a kezdés. A rövid és hosszabb etapokon is versenyképesek vagyunk” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ricciardo szerint az új motor nem igazán számított. “Mindig is jól éreztem magam itt, most az egyensúllyal is elégedett voltam” – így Ricciardo. “Elég jól beletaláltunk ma. Minden attól függ, milyen lesz a pálya szombaton, de ha nem változik sokat, mi sem esünk vissza. Magabiztosnak éreztem magam az autóban, ami a legfontosabb dolog itt.”