Nico Rosberg mercedeses szerződése az idény végén lejár, a szezon előrehaladtával természetesen egyre inkább téma a német pilóta jövője.

Bár a Spanyol Nagydíj előtt az anyacég Daimler vezére, Dieter Zetsche azt állította, mindkét versenyzőjüknek szerződése van 2017-re, a csapatfőnök, Toto Wolff pontosított, hogy Rosberg nincs még lekötve.

Rögtön felröppent, hogy a bajnoki éllovas a Ferrarival is tárgyal, de most, Monacóban már arról beszélt, hogy sokáig szeretne még maradni a Mercinél.

“Elégedett vagyok itt és a Mercedes is elégedett velem. Egyértelműen jó pár évig maradok még itt” – mondta az RTL-nek, hozzátéve, hogy azért nem siet az aláírással. “Pillanatnyilag nem foglalkoztat annyira az új szerződés, elég nyugodt vagyok ezt illetően.”

mon_edz_04

Az idén komoly bajnoki esélyes nyilván a kivárással, a ferraris lebegtetéssel nyilván igyekszik a lehető legjobb fizetést kisrófolni a Mercedesből, de vannak, akik szerint rossz vége lehet, ha túl sokáig húzzák. A korábbi Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, Gerhard Berger is erre figyelmeztet:

“Én azt javasolnám mindkét félnek, hogy írják alá a hosszabbítást, különben a Mercedes a konstruktőri címvédést kockáztatja, Nico pedig a pályafutását. A Mercedes számára nagyon kockázatos lenne már a jövő évben Pascal Wehrleint beültetni az autóba” – mondta a Sport Bildnek.