Az elmúlt pár hétben több forrás is bedobta, hogy a Ferrari 2016-os Forma-1-es autójának festésében hangsúlyos szerepet kaphat a fehér szín, a minta a 70-es évek Niki Laudá-s sikereire, ugyanakkor az 1990-es évek eleji mélyrepülésére is emlékeztet.

 

A Ferrarinál 1992-ben versenyző Ivan Capelli attól tart, hogy rossz ómen a retrós festés.
“Kicsit meghökkentett, amikor hallottam, hogy visszatér a fehér szín. A csapatnál egykor úgy tartották, hogy az nem hoz jó eredményeket a Ferrarinak” – mondta a Repubblicának.
A felvetésre, hogy a 92-93-as pocsék évek mellett a a fehér sávos festés volt az autón Lauda bajnoki sikereinek idejében is, így reagált az olasz veterán:
“Tudom, tudom, de a fehér szín átka a későbbi években született. 1993 után Maranellóban úgy döntöttek, ejtik is a fehér színt és visszatérnek a hagyományos festéshez. Azóta minden  évben annál jobban mentek a dolgok, minél kevesebb volt az autón a fehér” – magyarázta Capelli, aki talán nem figyelt eléggé a Schumacher-korszakban, és megfeledkezhetett arról is, hogy 2010-ben, jelentős fehér felületekkel is hajszál híján világbajnok lett Fernando Alonso az olaszok autójával.