F1: 50 százalék, hogy a Ferrari elkapja a Mercedest 2 Két abszolút domináns szezon után az idén alaposan megnehezítheti a Mercedes dolgát a Ferrari, sokan nagy dolgokra számítanak az olasz istállótól. “A Ferrari nem fogta vissza magát a tél alatt” – írja az F1 hivatalos weboldala, hivatkozva a műszaki szakértő Giorgio Piola elemzésére.

Piola szerint a Ferrari csaknem minden alkatrészét átalakította saját erőforrásának, csak az MGU-H (hőenergia-visszanyerő alrendszer) maradt ugyanott, ahol tavaly volt.

A korábbi F1-es pilóta Christian Danner is úgy tudja, hatékony munkát végzett a Ferrari a téli felkészülés alatt. “Összességében azt mondanám, 50-50 százalék, hogy az olaszok az idén a Mercedes szintjén lesznek” – fogalmazott Danner.

“El tudom képzelni, hogy háromesélyes bajnokság lesz Hamilton, Rosberg és Vettel között.”

Az olasz La Gazzetta dello Sport közben arról írt, hogy természetesen a Mercedes sem ült a babérjain a télen. A németek új felfüggesztéssel, magasabb orral, kisebb hűtőkkel és keskenyebb hátsó résszel készülnek az új szezonra.

“Alaposan átdolgozták az egész autót, a motorja is teljesen új lesz” – írta a lap. Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint ez elég lesz ahhoz, hogy ismét a Mercedesé legyen a bajnokság.