A Renault új gyári csapatához Pastor Maldonado helyére a McLarentől tavaly év végén ejtett Kevin Magnussent igazolta, de eredetileg nem a dán volt a kiszemeltjük, hanem a wokingi csapat másik neveltje, a GP2-ben tavaly taroló Stoffel Vandoorne.


A belga tehetség 2015-ben a mostanra a Renault csapatfőnökévé vált Frederic Vasseur ART-csapatánál versenyzett, adta magát a további közös folytatás, de a McLaren nem adta Vandoorne-t.
“Stoffel helyzete egyértelmű. Szerződése van a McLarennel, szerintem jövőre náluk fog versenyezni. A McLarennél tisztában vannak az eredményeivel és a képességeivel, szóval szerintem nem fogják elengedni” – mondta Vasseur az idén tartalékosi szerepet betöltő ifjoncról.
“Le kellett mondanunk Stoffelről. Nem engedik el. Nekünk olyan pilóta kellett, aki elérhető, ezért Magnussen mellett döntöttünk.”
F1: A Renault a másik McLaren-pilótát akarta 3


Bár a másik versenyzőt, Jolyon Palmert még a Lotustól “örökölték”, a 2014-es GP2-bajnokot az előző vezetés tette versenyzővé 2016-ra, Vasseur elégedett a Renault pilótafelállásával:
“Egy kész helyzetet kaptunk. Egyiküket én választottam, de a másik pilóta is nagyon jónak tűnik. Érdekes módon egyikük sem versenyzett nálam az alsóbb kategóriákban, de nem gond, hogy nincs ART-versenyzőnk a Renault-nál.”
“A tartalékossal, Estebannal (Ocon) más a helyzet, mindig is nagyra tartottam, őt a Mercedestől kértük kölcsön.”