A Renault tegnap hivatalosan is útjára indította új Forma-1-es gyári projektjét. A francia gyártó autóiban idén a korábbi tesztpilóta, GP2-bajnok Jolyon Palmer, valamint a McLarennél 2014-ben bemutatkozott, de tavaly év végén ejtett Kevin Magnussen ül majd.
A gyári csapat újbóli életre hívása kapcsán persze adta magát a kérdés, hogy az előző korszak renault-s sztárpilótája, a mostanában a McLaren-Hondánál szenvedő kétszeres világbajnok Fernando Alonso visszatérhet-e a franciákhoz.
A Renault elnöke, Carlos Ghosn azt mondta, nagyon is szívesen látná a 2005-ben és 2006-ban velük csúcsra jutó spanyolt.
F1: A Renault-elnök szerződtetné Alonsót 2
Palmer, Ghosn, Magnussen


“Hogy szeretném-e szerződtetni Alonsót? Persze hogy szeretném, de ez nem az én dolgom. A versenyzők szerződtetése a csapatra tartozik, én pedig támogatom a döntéseiket” – mondta a spanyol AS-nek szerdán Párizsban. 
“A Forma-1-es éveink alatt sok barátot szereztem, sok tehetséges versenyzőt megismertem, Fernando pedig az egyik legjobb, egyértelműen a Forma-1 egyik legjobb pilótája jelenleg” – tette hozzá.
A 34 éves Alonso mclarenes szerződése 2017 végéig szól, azt nem tudni, hogy a Renault hány idényre igazolta Palmert és Magnussent.
“Nem tudom, hogy beszélhetek-e a szerződésem hosszáról. Egyszerűen örülök, hogy szerződést kaptam – idén itt vagyok, a jövő pedig nyitott” – nyilatkozta a dán TV3-nak Magnussen.