A Lotus visszavételével a Renault újra gyári alakulattal indul a Forma-1-ben, de a keddi csapatbemutatón a Renault Sport elnöke, Jerome Stoll igen visszafogottan beszélt. A hosszú távú cél természetesen a világbajnoki siker, de 2016, sőt a további pár év is az építkezésről fog szólni.
“2016 speciális év lesz, ugyanis újjá kell építenünk a korábbi szervezetet. A Renault az elmúlt években csak motort szállított, nem volt csapatuk, így most össze kell hangolnunk Enstone és Viry (a motorgyár – a szerk.) munkáját, ki kell építenünk a szinergiákat, hatékonnyá kell tennünk az együttműködést.”
“Végső soron meg ki kell taposnunk az utat, amelyen 3-4 év múlva a dobogóra érhetünk. 2016 átmeneti év lesz, felkészülés a jövőre” – magyarázta a szakember. 


Az új csapatfőnök, az alsóbb kategóriákban az ART Grand Prix vezetőjeként sikert sikerre halmozó Frederic Vasseur is leszögezte, hogy “középtávú projekt” a Renault élre juttatása, de azért már idén is szeretne felmutatni valamit:
“Tisztában vagyunk vele, mik a célok a következő két-három évre, de azzal is tisztában vagyunk, hogy az első évtől kezdve eredmények kellenek, és szerintem gondolhatunk is erre, ugyanis jó versenyzőink vannak” – utalt a McLarentől érkezett Kevin Magnussenre és a 2014-es GP2-bajnok Jolyon Palmerre. 
“Tény, hogy hatalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára, beleértve magamat is. Tudom, hogy nagy lépés következik, de azt is tudom, hogy milyen motivált mindenki Enstone-ban, Viry-Chatillonban, így van ok a bizakodásra.”