F1: Így fest a Renault új autója 2

Hosszas mérlegelés után a Renault tavaly ősszel úgy döntött, hogy kiszállás helyett hangsúlyosabbá teszi Forma-1-es jelenlétét: a 2003-2010 között már birtokolt, azóta Lotus név alatt futott enstone-i csapat visszavételével. Az üzletet december elején kötötték meg és jelentették be, de a részleteket mostanra, egy külön bemutatóra hagyták.
A szerdán, Párizsban tartott bemutatón – ahol vendégként az FIA-elnök, Jean Todt is ott volt – leleplezték az autó festését, megerősítették, hogy 2016-ban a csapatnál tesztpilótaként dolgozó GP2-bajnok Jolyon Palmer mellett a McLarentől ejtett Kevin Magnussen versenyez majd, a tartalékosi posztra a Forma-3-as Európa-bajnok, GP3-as címvédő Esteban Ocont nevezték ki.
F1: Így fest a Renault új autója 3
A Renault-Nissan vezére, Carlos Ghosn az F1-es projekt mellett átfogó motorsportprogram indítását is bejelentette, amely a csúcskategória mellett a Formula E-re, a Formula Renault 2.0-ra és a márkakupákra is kiterjed. A Renault versenyprogramját elnökként Jerome Stoll vezeti majd, a Forma-1-es projekt közvetlen főnöke, azaz a csapatfőnök az ART Grand Prix-val nevet szerzett Frederic Vasseur, a technikai igazgató Bob Bell lesz. A viry-chatilloni motorprogramot ezután is Cyril Abiteboul vezeti majd.
A Renault folytatja az együttműködését a Totallal, a Microsofttal, de új szponzorokkal is gazdagodtak, és természetesen ott lesz az autón a Red Bulltól távozott Infiniti logója is. Az új modell az RS16 névre hallgat, a festés viszont még nem 100 százalékosan végleges, a jelleg biztosan marad, de a szezonnyitóra még változhatnak részletek, árulta el Stoll.