F1: A határidőről sikerült megegyezni 2

Mivel a múlt pénteki, londoni találkozón nem történt érdemi előrelépés, a Forma-1 fejesei tegnap a Pirelli vendégeként Milánóban tárgyaltak tovább a sportág 2017-es változtatásairól.
A tárgyalás eredetileg csak a 2017-től használni kívánt új, tartósabb gumikról és azok fejlesztésének feltételeiről szólt volna, és a Sky Italia értesülése szerint ezen a téren meg is történt az áttörés: sikerült megegyezni a Pirelli tesztprogramjáról.
A többek között Bernie Ecclestone, Jean Todt, Sergio Marcionne, csapatvezetők, sőt Seastian Vettel, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Nico Rosberg, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat részvételével zajlott megbeszélésen az aerodinamikai szabályok és az erőforrások tekintetében nem született végleges döntés, de arról legalább megegyeztek, hogy február 29-éig lezárják a kérdéseket.
Fontos, hogy bő három héten belül eredmények legyenek, ugyanis addig egyszerű többséggel lehet szabályt módosítani, március 1. után viszont már csak teljes egyetértés mellett lenne lehetséges új előírásokat bevezetni 2017-re.