A Forma-1-es csapatok technikai főnökei, valamint a Pirelli képviselői a múlt pénteken Londonban ültek össze a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) képviselő Charlie Whitinggal, hogy megtárgyalják a sportág leendő új szabályait.
A fő kérdések között volt a 2017-re tervezett leszorítóerő-növelés, a fejvédők bevezetése, a gumik méretének és jellegének megváltoztatása, valamint a motorok éves árának 20-25 millióról 12 millióra való csökkentése, továbbá az egyes alkatrészek kötelező élettartamának kiterjesztése.
Hivatalosan nem közöltek semmit a tárgyalásokról, de a hétvégén kiszivárgott információk szerint történt ugyan előrelépés, de érdemi döntés nem született semmilyen kérdésben. 
Nincs már sok idő: a Stratégiai Munkacsoport és a Forma-1-es Bizottság február 23-i, genfi ülésén már kész válaszokkal kell előállni, hogy az újításokat még szabályba foglalhassa az FIA 2017-re, március 1-je után ugyanis már bármilyen szabályváltoztatás teljes egyetértést kíván, amely viszont gyakorlatilag kizárt.