Pár évvel ezelőtt, ferraris szezonjai alatt Fernando Alonsót a bajnoki sikerek hiánya ellenére is szinte mindenki a mezőny legjobbjaként emlegette, a tavalyi mclarenes szenvedés viszont mintha kikezdte volna a presztízsét.


Nemrég az Alonsóval egyébként baráti viszonyt ápoló Mark Webber helyezte inkább Sebastian Vettelt a csúcsra, most pedig az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, Gerhard Berger nyilatkozott hasonlóan.
“Három évvel ezelőtt mindannyian azt mondogattuk, hogy Alonso a legjobb, ma már nem mondanám ugyanezt” – nyilatkozta a német Auto Motor und Sportnak. “Egyszerűen nem képes demonstrálni, mit tud, szépen lassan pedig elfelejtjük, milyen jó is volt egykor.”
A Red Bull-lal 2010-13 között zsinórban négy bajnoki címet nyerő Sebastian Vettel tavaly ugyanakkor a Ferrarinál Alonso helyén új, ígéretes fejezetet nyitott a karrierjében, sokak szerint méltó utódja lesz az olasz csapatnál sikert sikerre halmozó honfitársának, Michael Schumachernek. Berger is így látja:
Már nem Alonso a legjobb F1-es 3


“Igen, egyértelműen. Vettel nagyon sokban hasonlít Michaelhez a munkájában, ezért nagyon jól illik a Ferrarihoz. Én magam is megtapasztaltam ezt a Ferrarinál, bár messze nem volt akkora hatásom, mint Laudának, Schumachernek vagy Vettelnek – de ha olyan pilótát találnak, aki képes megzabolázni és irányítani az olasz temperamentumukat, akkor nagyon jól alakulnak a dolgok.”
A kérdésre, hogy akkor Alonso személyében rossz embert választott-e a Ferrari, Berger így felelt: “Nem volt rossz ember, de nem is ő volt a megfelelő, egyszerűen azért, mert egészen más a munkastílusa.”