2015-ben a Ferrari magára talált, a Mercedes mellett csak az olasz csapat volt képes futamot nyerni, az újonnan érkezett Sebastian Vettellel háromszor győztek, a négyszeres világbajnok emellett tíz másik alkalommal is feljutott a dobogóra.


Bár a Mercedes 2014-ben és tavaly is dominált, tartanak tőle, hogy a Ferrari idén már valódi kihívójuk lehet.
“A Ferrari újra a régi erejében van. Ez elsősorban Sebastian Vettelnek köszönhető. Az, hogy mennyire gyors, nem is kíván kifejtést, az viszont egy plusz, hogy mennyire éhes a sikerre, és képes előre vinni egy csapat, ettől igazán veszélyes ellenfél Vettel” – magyarázta a német Auto Bildnek a Ferrarival egykor két címet nyerő, ma a Mercedes-csapat elnökeként dolgozó Niki Lauda.
A Merci csapatfőnökét, Toto Wolffot is aggasztja Vettel, ugyanis míg a Ferrarinál ő az egyértelmű első számú pilóta, náluk Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonylag kiegyensúlyozott csatát vív, ebből pedig nevető harmadikként a rivális profitálhat.
F1: A Mercedesnél félnek Vetteltől 3


“Tartunk tőle, hogy Vettel nyerhet a házon belüli csatánkkal. Nálunk nagyjából egy szinten vannak a pilóták, míg a Ferrarinál sokkal könnyebb első és második számú versenyzőt azonosítani. Ez hátrányt jelent a számunkra.”
“Érdekes lesz a helyzet, ugyanis Nico 2015 végén nagyon domináns volt. Igazán nem tudom, mi számít majd többet az önbizalom tekintetében: Lewis bajnoki sikere vagy Nico friss sikersorozata.”