A hét elején felröppent, hogy a tavaly versenyképtelen és megbízhatatlan Honda-erőforrás több mint 200 lóerővel erősebb lehet idén. A japán gyártó “alaptalan spekulációnak” nevezte a hírt, de most itt egy újabb, jóval kevésbé pozitív pletyka.
A francia Auto Hebdo szerint a Honda fejlesztett erőforrása a tesztpadokon eddig nagyon megbízhatatlannak bizonyult, Szakurában máris előre gyártják a cseredarabokat, ugyanis az idény során használható négyes keretbe megint nem fognak beleférni. 


A McLaren-Honda versenyigazgatója, Eric Boullier közben a spanyol Marcának nyilatkozott, többek között arról beszélt, hogy a nem könnyű két világbajnokkal, Fernando Alonsóval és Jenson Buttonnal, amikor versenyképtelen az autó.
“Világbajnokként csakis a győzelem jár a fejükben. Amíg nem kapják meg, amit akarnak, nyomás alatt tartják a csapatot. De ha tudjuk, hogyan kell kezelni az elvárásaikat, ha higgadtan elmagyarázzuk a dolgok menetét, akkor megvan a bizalom.”
A McLarenhez pont két éve csatlakozott Boullier úgy érzi, sikerült hatékonyabbá tenni a csapatot, azonban a tavalyi mélypont után nem lehet azt várni, hogy azonnal az élre ugranak:
“A lendület hozza a sikert. Ne feledjük, hogy miután a Red Bull megvette a Jaguar-csapatot, öt év kellett ahhoz, hogy minden hatékonyan működjön. Most is óriási a verseny, a Mercedes, a Ferrari nagyon versenyképes, magas szinten teljesít.”