Míg 2013-ban a csapat négy évtizedes történetének legrosszabb szezonját élte a Williams, a a patinás brit csapat 2015-ben és 2015-ben is a konstruktőri verseny 3. helyén zárt. 


A grove-iak nem hiszik, hogy idén megfoghatnák a Mercedest vagy a Ferrarit, de a 3. pozíciót meg akarják őrizni, a cél, hogy a Red Bullt maguk mögött tartsák, mondta a helyettes csapatfőnök, Claire Williams az Autosportnak.
 
“Csökkentenünk kell a Mercedeshez és a Ferrarihoz mért lemaradásunkat. Számunkra ez lenne nagy eredmény, hiszen nekünk nincsenek olyan erőforrásaink, mint nekik” – utalt arra, hogy kevesebb, mint feleannyiból gazdálkodnak, mint a gyáriak. “Ha pedig sikerül magunk mögött tartani a Red Bullt is, az igazán nagyszerű lesz.”
A Williams legutóbbi győzelme a 2012-es Spanyol Nagydíjon született – több mint hét év szünet után -, de a tavalyi Brit Nagydíjon mutatott teljesítmény alapján – amikor Felipe Massa és Valtteri Bottas jó ideig vezette a versenyt -, már hiszik, hogy helyük van az élen:
F1: A Red Bull ellen készül a Williams 3


“A Williamsnél mindig is a futamgyőzelmek és a bajnoki címért való küzdelem a cél. Egymás után két évben végeztünk a harmadik helyen, tovább kell javulnunk, hogy az élmenőkkel is harcba szállhassunk. Nem szabad elfelejtenünk, milyen nagyszerű volt látni, amikor az autóink a rajtnál megelőzték a Mercedeseket Silverstne-ban. Csodálatos volt látni, hogy a Williams képes erre, főképp a hazai pályán, erre mindig emlékezni fogok. Csak az a pár kör is bizonyította, hogy magunkra találtunk.”
“A csapatnak ez hatalmas motiváló erő volt, mindenkit emlékeztetett arra, milyen is jól szerepelni az F1-ben, milyen futamot vezetni. Nagyon motiváló volt és nagyon sokat lendített rajtunk.”