Sebastian Vettel tavaly, első ferraris évében három futamgyőzelmet hozott az olasz csapatnak, a maranellói gárda 2016-ban pedig már legalább egyenlő ellenfélként szeretne a kiállni a Mercedes ellen. A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem olyan rég a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megnyerését tűzte ki célul, de a négyszeres világbajnok német pilóta nem érzi ezt kulcsfontosságúnak:  
“Nem szükséges, hogy az elnök mondja meg, hogy nyerjünk Ausztráliában, ez természetes, mindannyian győzni akarunk. Nagy a csapat, sokan vagyunk, de akárkit is kérdezzünk, mindenki számára a győzelem a cél. De azt is tudjuk, hogy ez nagy feladat, tudjuk, mekkora volt a különbség tavaly. Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk az év során, közelebb kerültünk, idén újabb változások jönnek, majd meglátjuk, mi lesz. Nyilván fontos, hogy a tesztelés is jól induljon, az az első lépés” – magyarázta az újságíróknak kedden a Paul Ricard pályán tartott gumiteszt után.
F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 1
F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 2

F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem

F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 6
F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 7
F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 8
Fotó megosztása:
F1: Vettelnek nem fontos a melbourne-i győzelem 9


“De az Ausztrál Nagydíj csak egy futam a huszonegyből. Ha sikerül ott győznünk, nagyszerű, de ha nem, akkor igyekezni kell a lehető legelőrébb végezni, a lehető legtöbb pontot hozni, hosszú lesz még az idény. De ha választanom kellene, hogy nyerek Melbourne-ben vagy megnyerem a bajnoki címet, nem is kérdés, melyiket szeretném.”
Vettelt arról is megkérdezték, látta-e már az új, egyelőre 667-es kódnéven futó autót, valamint hogy mit fog csinálni a tesztelés kezdetéig hátralévő szűk négy hétben.
“Már nincs sok idő, és láttam már, hogyan fest majd az autó egy hónap múlva Barcelonában. Néhányszor elmegyek még Maranellóba, hogy gyakoroljak a szimulátoron, emellett a kondimon is javítani kell, főleg így az ünnepek után.”