2014 őszén sokan komoly kétségekkel fogadták a hírt, miszerint a Toro Rosso 2015-ben a 17 éves, mindössze egyetlen Forma-3-as idényt teljesítő Max Verstappennel áll majd rajthoz, de az ifjonc fényesen bizonyított, máris felfigyeltek rá a nagycsapatok. 
F1: Verstappen még tanulni akar 1
F1: Verstappen még tanulni akar 2

F1: Verstappen még tanulni akar

F1: Verstappen még tanulni akar 14
F1: Verstappen még tanulni akar 15
F1: Verstappen még tanulni akar 16
F1: Verstappen még tanulni akar 17
F1: Verstappen még tanulni akar 18
F1: Verstappen még tanulni akar 19
F1: Verstappen még tanulni akar 20
F1: Verstappen még tanulni akar 21
F1: Verstappen még tanulni akar 22
F1: Verstappen még tanulni akar 23
F1: Verstappen még tanulni akar 24
Fotó megosztása:
F1: Verstappen még tanulni akar 25


A Ferrarinál és a Mercedesnél is lehet esélye a jövőben, ahogy a Red Bull Racinghez is egyenes útja van, azonban idén még egy évet biztosan lehúz a Toro Rossónál, amit nem is bán.
“Szerintem jó lesz még egy idényt a tanulással tölteni, még jobban megismerni a Forma-1-et, hogy minden a helyére kerüljön. Jó úton járok, zsinórban hatszor szereztem pontot (az idény utolsó szakaszában). Szerintem ez nagyon lényeges, mert sokan baromi gyorsak, de hullámzóak az eredményeik. Szóval jó megmutatni a többi csapatnak, hogy gyors vagyok, tudok előzni, de egyenletesen is teljesítek” – magyarázta.
Verstappen nem tagadja, hogy a 2015-ös bemutatkozás előtt azért neki magának is voltak kétségei:
F1: Verstappen még tanulni akar 26


“A bemutatkozás mindig, minden kategóriában nehéz. A gokartozásból a Forma-3-ba való feljebb lépéskor is bennem volt, hogy vajon képes leszek-e rá. Fontos, hogy az ember higgyen önmagában, és nem is vagyok egy izgulós típus, szóval azt mondtam magamban, hogy majd meglátjuk és kész. A kategóriák közötti feljebb lépésnél sosem lehet előre tudni, mi lesz, mennyire megy majd, szóval azt mondtam magamban, hogy majd meglátjuk. Így voltam az F1-gyel is.” 
17 éves kora ellenére a holland ifjonc egyáltalán nem vallott szégyent 2015-ben, de úgy gondolja, 2016-ra tud még javulni.
“Azt hiszem, általában nőtt a tapasztalatom” – mondta a kérdésre, hogy mely területeken fejlődhet leginkább. “Az ember fejlődik versenyzőként, jobban érti az autót, megtanulja a rutint. Ez szerintem nagyon sokat számít. Az elején még ismerkedtem az új pályákkal, az autóval, azzal, hogyan is kellene F1-est vezetni, hiszen minden új volt számomra. Úgy hiszem, hogy 2016-ra minden tekintetben egy kicsit jobb lehetek. Ami most 98 százalékos, azt meg kell próbálni 100-ra emelni.”