Több elemző is arra számít, hogy a Ferrari az idén már komoly kihívás elé állítja a Mercedest, sokan vb-esélyesként emlegetik Sebastian Vettelt. Így fogalmazott egyébként a Ferrari tavalyi tesztpilótája, az idén már a Haasnál szereplő Esteban Gutierrez is, a mexikói azt mondta, ő Vettel helyében esélyesnek tartaná magát.

Vettel tavaly három futamot nyert a Ferrarival, az idei esélyekkel kapcsolatban egyelőre óvatos. “Tavaly nehéz évre készültünk, senki nem számított három győzelemre” – írta Vettel a TZ című lapban vezetett rovatában.

“Ennél a három győzelemnél is fontosabb az a kiegyensúlyozottság, amit mutattunk, ez igazolta, hogy jó úton járunk. Még rengeteg munka áll előttünk, és nem feledkezhetünk el arról, honnan indultunk. A dolgok, amelyek kezdetben kissé döcögősen mentek, mára sokkal simábbak lettek.”

“Úgy gondolom, hogy lassan, lépésről lépésre minden összeáll. Természetesen a várakozások most nagyon felfokozottak, de nekünk nem szabad elfeledkeznünk a szükséges kis lépésekről.”

“Az előző télen nagy felfordulás volt a csapatnál, sok új ember érkezett, sokan kerültek új pozícióba, egy ilyen átmenet időigényes. Remélhetőleg még sikeresebb évünk lesz 2016-ban, de egyelőre túl korai jóslásokba bocsátkozni.”