Régóta téma a Forma-1-ben, hogy a Ferrari az újonc Haas segítségével kiskapukat talált a szabályozásban, és a kiscsapat révén saját autóját is fejlesztette. Sergio Marchionne Ferrari-elnök visszautasítja a vádaskodásokat, szerinte a két csapat között kizárólag technikai együttműködés van, amibe nem kell többet belelátni.

“A Haasnak technikai segítséget adtunk, hogy új csapatként el tudjon indulni” – mondta Marchionne, visszautasítva azt is, hogy a Haas a Ferrari B csapata lenne.

“Önálló, független csapatként kell látni őket, akit mindent megtesznek azért, hogy versenyezhessenek. Ne akarjon senki többet belelátni ennél.”

Noha az FIA sem talált szabályszegésnek minősíthető gyanús dolgokat a Ferrari-Haas-együttműködéssel kapcsolatban, a szervezet azért szigorított néhány szabályon. A riválisok szerint a Haas egyből a középmezőnybe kerülhet, a csapatfőnök Günther Steiner azonban óvatos.

“Jó ilyesmit hallani, de ez csak fecsegés” – nyilatkozta Steiner. “Óvatosnak kell lennünk, és nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy miket mondanak rólunk. Nehéz jósolni az esélyekkel kapcsolatban, mert mindenkinek van lehetősége fejleszteni. Próbálunk realisták maradni.”