Lewis Hamilton azt mondja, jelenlegi főnöke, Niki Lauda nem igazán kedvelte őt Forma-1-es pályafutása kezdetén, de aztán épp a háromszoros világbajnok beszélte rá, hogy a McLarentől a Mercedeshez szerződjön, mára pedig kiváló a viszonyuk.
“Amennyire tudom, Niki nem rajongott értem a karrierem kezdetén, nem beszélt rólam túl elismerően. De akkor még nem ismert, nem beszélgettünk. A kapcsolatunk tulajdonképpen 2012 közepén indult a nulláról. Köztudott, hogy pilótaként milyen komolyan vette a versenyzést, és úgy gondolom, hogy ezt látta meg bennem is” – magyarázta a címvédő. 
“Ugyanazokat a dolgokat szeretjük, sok szempontból hasonlítunk, így indult a kapcsolatunk. Azóta az egyik legnagyobb támogatómmá vált a csapaton belül, ami nagyon-nagyon jólesik!”
A 2015 idény vége felé felröppent, hogy Lauda távozhat a Mercedes-csapat elnöki posztjáról, többek között azért, mert túlságosan Hamilton rajongójává vált, ami nem tetszik az alakulatot egyben tartani kívánó Toto Wolffnak. A spekulációkat a Merci vezetői elhessegették, azt nyilatkozták, hogy a viszonyuk nagyon is jó. Hamilton sem áll még készen arra, hogy búcsút intsen az osztrák legendának.
“Nyilván valamikor eljön az a pont Nikinél, amikor már nem szeretne a csapatnál dolgozni, de amióta én itt vagyok, óriási hatással volt az egész alakulatra. Ugyanez igaz Totóra is, nagyszerűen kezeltek mindenkit, nagyon jó főnökök ők ketten. Kívánni sem lehetne jobbakat! Szóval remélem, hogy Niki még sokáig marad, persze azt is megértem, ha nem, hiszen nagyon-nagyon régóta tolja már az ipart.”