Bár a Forma-1-es versenyszezon és az azt követő teszt november végére lezajlott, a száguldó cirkusz világában is csak karácsony tájékára “pörög ki” minden tennivaló, hogy aztán januárban meginduljon a felkészülés az új idényre, amely 2016-ban már 21 fordulóból áll majd.


A Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen bemutatkozása idején, 2001-ben még október közepén ért véget az év, így a finn veterán “nevetségesnek” tartja, hogy mostanra milyen kevés idő maradt a pihenésre.  
“Szerintem ez már nevetséges. A téli szünetnek hosszabbnak kellene lennie, ehelyett mindig mintha csak rövidülne. Ahogy minden, az évet végigdolgozó ember, mi is szeretnénk pihenni, szóval legalább egy hónapig szünetet tartok.”
A kisfia, Robin első születésnapjára is készülő Räikkönen a Pirelli januári gumitesztjén nem is akar részt venni, csak február végén, a hivatalos téli tesztre megy majd el: “Szerintem nem leszek ott a januári teszten, amúgy is csak a régi autókat lehet akkor használni.”
Ami a rekordhosszúságú szezont illeti, a 36 éves finn nem aggódik: “Nyilván a sok utazgatás kimerítő, de szerintem nem lesz nagy gond.”