A Forma-1-be 2016-ban új szereplőként lép be a Haas F1, az amerikai csapat a Ferrari erőforrásával, sebességváltójával, felfüggesztésével, az olasz márkával szoros műszaki együttműködésben vesz majd részt a világbajnokságban.
A csapatfőnök, Günther Steiner a brit Sky Sportsnak azt mondta a hétvégén, hogy a február 21-én kezdődő első teszten már ott is lehetnek:


“A felkészülés a tervek szerint halad, szóval elégedettek vagyunk. Úgy tűnik, kezdenek összeállni a dolgok. Az autó tervezése kész, indulhat a gyártás. A gyártástervezéssel is jól haladunk, januárban megkezdjük az építést. Nagyon bízunk benne, hogy ott leszünk a teszt kezdetén.”
A spekulációk szerint a Haas autója a Ferrari-logó sárga színét kaphatja meg, de Steiner azt mondta, ez a kérdés még egyáltalán nem dőlt el.
“Haas úr még nem döntött erről. Szerintem ez az ő dolga, és egészen az utolsó pillanatig ráér. Én magam sem tudom, milyen lesz a festés. Külön leleplezésre egyébként nem lesz időnk, a barcelonai teszt kezdete előtti napon mutatjuk be az autót.”
A Haas-Ferrarinál a Lotustól átigazolt Romain Grosjean, valamint a 2013-14-ben a Saubernél versenyző, idén a Ferrari tesztpilótájaként dolgozó Esteban Gutierrez versenyez majd.