A Mercedes főnöke, Toto Wolff a szezonzáró után két alkalommal is arról beszélt, hogy ha nem képesek keretek közé szorítani Lewis Hamilton és Nico Rosberg versengését, ha elmérgesedik a viszony, akkor a csapat érdekében változtatniuk kell a felálláson.
Wolff egy friss interjúban félig-meddig visszakozott, árnyalta a képet.


“Igen, ezt mondtam, méghozzá nagyon tudatosan. Viszont fontos, hogy a pályán balhé legyen, ez hozzátartozik a Forma-1-hez, én vagyok az utolsó, aki ennek gátat akarna szabni” – magyarázta a német Auto Motor und Sportnak. “Mindig is az volt a filozófiánk, hogy hagyjuk szabadon, keményen versenyezni a pilótákat. Ugyanakkor a versenyzőknek tiszteletben kell tartaniuk azt, hogy nagyon komoly csapatmunka ez az egész.”
“A kettejük közötti ellentét teljesen rendben van, akár még nagyobb is lehet. Azt viszont nem fogom hagyni, hogy ez a csapatot is megossza, kárt okozzon. Az úgynevezett F1-es szakértők képzeljék magukat a helyünkbe – nem könnyű két első számú pilótát kezelni.”
Wolff arra utalt, hogy most, két konstruktőri bajnoki címmel a tarsolyukban már lazábban is veszik a kérdést.
“Nem bánom, ha egymásnak ugranak a versenyzők. Más volt, amikor még az első címért hajtottunk, és be kellett biztosítani a győzelmet, mostanra nyugodtabba vagyunk. Jó példa Lewis életvitele, az, hogy teret adunk neki. Én csak annyit kérek, hogy tudják, az egész csapat munkája van ebben, ők pedig értik is ezt.”