Az idén ragyogóan bemutatkozott tini, Max Verstappen jövőre még biztosan a Toro Rossónál versenyez, és talán 2017-re is le van kötve a Red Bullnál, de a holland ifjonc több élcssapat, a Ferrari és a Mercedes látókörében is ott van.
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem titkolja, hogy figyelik, mi lesz vele, később akár náluk is akadhat helye. 


“Erre a srácra oda kell figyelni. Én nagyra tartom őt. Tetszik, ahogy az apjával (a volt F1-es Josszal) dolgoznak, ahogy közösen építik a karrierjét. Egyértelműen van jövője a Forma-1-ben. Pillanatnyilag nincs képben nálunk, mert hosszú távú szerződése van a Red Bull-lal, és én úgy gondolom, hogy ha valaki kockázatot vállalva nevel versenyzőt, hogy az F1-be juttassa, azt illik tiszteletben tartani. Ebbe nem fogunk belezavarni. Ha nyílik lehetőség, akkor jó, ha nem, nem.”
2014-ben, mielőtt a Red Bull leigazolta volna, a Mercedes is tárgyalt Verstappennel, de nem tudták megszerezni. Wolff megérti ezt, nem bánkódik:
“Nem, ugyanis én nem tudtam kidolgozott, világos az F1-be vezető nevelési programot ajánlani Maxnak. Láttam, hogy nagy tehetség, és jó lenne megszerezni, de mi csak tesztpilóta, tartalékos helyet és GP2-es vagy DTM-es ülést tudtunk ajánlani, olyat nem, mint Helmut (Marko, Red Bull-motorsportfőnök). Tökéletesen logikus, hogy inkább azt választotta.”