Ugyan az austini Amerikai Nagydíj a pénzügyi nehézségei miatt egyelőre csak feltételesen szerepel a jövő évi versenynaptárban, ha minden jól megy, 2016-ban sosem látott hosszúságúra, 21 fordulósra nyúlik majd a Forma-1-es szezon.
A csapatok jó ideje tartanak ettől, most, hogy egyre valósabbá válik a dolog, sokan megfogalmazzák az aggodalmaikat. A McLaren veterán versenyzője, Jenson Button a csapattagokat félti:


“Részemről rendben van, hiszen imádok versenyezni, azt kívánom, bárcsak minden hétvégén lenne futam! Nekem nem gond, az európai futamokra csütörtökön érkezem repülővel, vasárnap este pedig megyek is, de a szerelőknek nagyon hosszú műszakjaik vannak. Ők nagyon sokat vannak távol az otthontól, 21 futam igazán kemény lesz. Manapság szerelőként vagy mérnökként nehéz párkapcsolatban élni. Nekik nagyon nem lesz könnyű. Remélem, hogy 2017-re nem bővül tovább a naptár, mert az már túl sok lenne!” – magyarázta a 2009-es világbajnok.
Button attól is tart, hogy ilyen terhelés mellett nagy lesz a fluktuáció a csapatokban, ami hosszabb távon árthat a munka minőségének is. 
F1: Mindenki tart a 21 futamos idénytől 3


“Szerintem már az idei is igen hosszú év volt a csapatok számára. Jövőre a szezonnyitó később lesz (a szezonzáró viszont ugyanakkor – a szerk.), ezért több dupla hétvége következik. Olyankor két hétig vannak távol a srácok, ami húzós.” 
“Reméljük, hogy nem változnak meg a dolgok, de szerintem az emberek kevesebb idei maradnak majd a beosztásaikban. Akár évente új emberek jönnek majd, ami kár lenne, mert jó, ha megvan a több évre visszatekintő munkakapcsolat, a jó hangulat.”
F1: Mindenki tart a 21 futamos idénytől 4


A 21 futam természetesen több utazást, több szállodai számlát, több pótalkatrészt stb. is jelent, a csapatok kiadásait is megemeli. A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne szerint ezt rendeznie kell Bernie Ecclestone-nak.
“Bernie-nek most biztosítania kell, hogy minden csapat képes legyen ott lenni mind a 21 futamon, amit bepakolt a naptárba. Megemelték a futamok számát, Bernie biztosan tudja, mi a dolga: több pénzt is kell adnia, hogy minden csapat ott lehessen a versenyeken.”