Kimi Räikkönen 2015-ben hajszálnyival jobban szerepelt csak új ferraris csapattársával, Sebastian Vettellel szemben, mint a megelőző évben Fernando Alonsóval összehasonlítva, a finn három dobogós helyezést tudott felmutatni a német három futamgyőzelmével és 10 további dobogós helyével szemben. 
A 2007-es világbajnokkal a nem túl fényes szereplés ellenére szerződést hosszabbított a Ferrari 2016-ra, az elnök, Sergio Marchionne szerint Räikkönen sokat változott az év folyamán, jövőre végre jó formában lehet:


“Ha mondhatok valami biztatót, az az, hogy óriási változást láttam Kiminél az idény alatt. Az év második fele sokkal jobb volt, mint az első, pont mint egy filmnél, amikor a második fele jobb, mint az eleje” – magyarázta hétfőn a cégvezér. 
“Az, hogy immár családos ember – képet is mutatott a fiáról, büszke apuka! – is mutatja, hogy az életében is változások vannak. Jóval megállapodottabb, ami szerintem sokat számít majd 2016-ban. Szerintem rég volt annyira összeszedett, mint a jövő évben lesz.”
“Nagyon örülök, hogy a csapatunkhoz tartozik. Két, egymással is versengő pilótánk van. Sebnek nagyon jól ment idén, fenomenális volt az első ferraris szezonjában, de úgy gondolom, hogy Kimi is felnő a feladathoz és 2016-ban neki is fenomenális éve lesz” – jelezte az elvárásokat az elnök.