Bár az austini Amerikai Nagydíj egyelőre csak feltételesen szerepel rajta, de ha minden marad, ahogy van, akkor a Forma-1-ben 2016-ban rekordhosszúságú, 21 futamos lesz az idény.
A szezonban hat dupla hétvége is akad, a leghúzósabb minden bizonnyal az lesz, amikor a csapatoknak Kanadából kell átutazniuk az új utcai versennyel bemutatkozó Azerbajdzsánba június közepén.
A Forma-1-es csapatok hosszú évek óta figyelmeztetnek hogy a 20 vagy afeletti fordulóból álló naptárt egyszerűen nem bírják majd az embereik, és ez még a világbajnok Mercedesre is igaz, persze nekik legalább van pénzük arra, hogy plusz munkaerő beállításával javítsanak a helyzeten.


“Egyértelműen nagyon nehéz lesz ez az utazó stábnak. Már az idei 19 futam is húzós volt, a jövő évi dupla hétvégék pedig nagyon nehezek lesznek” – mondta a főnök, Toto Wolff a hétvégén a Stars&Cars Merci-gálán. 
“Meg kell néznünk, hogyan szervezzük a munkát, hiszen az idény végére már mindenki fáradt, és nem hiszem, hogy a jelenlegi struktúrával bírnánk a 21 futamot. Meg kell vizsgálnunk a második stáb alkalmazását, a versenyhétvégéket követő szabadnapok kiadását, nem lesz egyszerű a következő szezon.” 
Érdemes megjegyezni, hogy a versenyzőkkel ellentétben a csapatok dolgozói turistaosztályon repkednek, nagyon is hétköznapi szállodákban alszanak, és szerdástól vasárnap éjszakáig teljes műszakban dolgoznak a versenyhelyszíneken.