Egyre elterjedtebb az a vélemény, hogy a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal elszaladt a ló, megszédülhetett a celebélettől, és elveszítette a Forma-1 iránti alázatát. A Mercedes pilótája a világbajnoki cím megszerzése után mintha hátradőlt volna, szinte maga elé engedte Nico Rosberget, a pályán kívül pedig több furcsa dolgot is művelt. 


“Lehet, hogy a világbajnoki címről való lemaradás megváltoztatta Rosberget. Nem is tudom, de Austin után gyilkosan ment. Lewis ugyanakkor rosszul reagált, és felfedte egy nagyon rossz oldalát, megmutatta, hogy nem képes az alázatra. Háromszoros világbajnok lett, de nem tudott örülni, úgy viselkedett, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát, és egyáltalán nem úgy, mint egy nagy bajnok” – mondott kritikát az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve a német Motorsport-magazin.comnak.
Hamilton a múlt hétvégén két újabb epizóddal illusztrálta, hogy nem igazán észleli, hogy viselkedésével inkább maga ellen fordítja a közvéleményt és akár saját csapatát is. 
A 30 éves versenyző a közösségi médiában egy olyan videót osztott meg, amelyen a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda társaságában a három-három világbajnoki címükkel és azzal hencegett, hogy jól bevodkáztak, vasárnap pedig kihagyta az Autosport igen rangos év végi díjkiosztó gáláját, ahelyett, hogy átvette volna két díját, inkább Washingtonban ünnepelte a filmrendező George Lucast és forgolódott a Fehér Házban rendezett fogadáson, majd az NBA-legenda Kobe Bryant vélhetően utolsó meccsén szurkolt a VIP-sorból.
F1: A veteránok is fújnak Hamiltonra 3


Az F1-ben a 1980-90-es években a Williamsnél, a Benettonnál és a Jordannél is versenyző, a brit F1-es közvetítések veteránjaként ismert Martin Brundle így kommentálta ezt:
“Szomorú, hogy a világbajnok nem szánt 20 percet az Autosport-gálára, hogy legalább a fiatalabb generációt motiválja, olyanokat, amilyen egykor maga is volt. Íratlan kötelesség (lett volna a megjelenés)” – írta a Twitteren.
 
Brundle kor- és versenyzőtársa, a manapság a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) elnökeként dolgozó Dereck Warwick így reagált: “Teljesen igazad van, haver. Igazán kiábrándító, ezzel nagyot esett a szememben (Hamilton).”