Hamilton a mexikói futamon és a szezonzárón is nyíltan kérdőre vonta a csapat stratégiai utasításait, a háromszoros bajnok szerint a Mercedes szándékosan Nico Rosbergnek akart kedvezni. Hamilton egy interjúban megerősítette, hogy valóban ellen akart szegülni a csapat utasításának.

“Természetesen, nem kérdés” – válaszolta Hamilton, amikor a Motorsport-Total arról kérdezte, hogy megfordult-e a fejében az utasítások ellenére való pályán maradás. “Mexikóban azt mondták, hogy a gumik nem bírnák ki. Pedig az élettartamuk 70-80 kör volt, kitartottak volna a futam végéig.”

“Ezt csak utólag tudtam meg, valójában gondolkodás nélkül kint maradhattam volna. A gumik az egész versenytávot gond nélkül kibírták volna.”

Noha Hamilton továbbra is úgy érzi, belenyúltak a versenyébe, ebben is megtalálta a jót. “Így legalább tudom, hogy a döntésem, ami mélyen a szívemből jött, helyes lett volna.”

Hogy akkor Hamilton miért állt ki mégis a bokszba? “Mert minden egyes pillanatban tisztában kell lennünk azzal, hogy egy verseny nem csak rólunk szól. A csapatnak 1300 tagja van.”

“Ha hozok egy egoista döntést, annak hatása van mind az 1300 emberre. Úgyhogy nem döntök egyedül, próbálok mindent figyelembe venni, és bízom a csapatban.”