Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég célzott arra, hogy el kell gondolkodnia az istálló felállásán, nem biztos, hogy a jelenlegi párosítás az ideális. Nem kizárt, hogy a Mercedes végül idő előtt megválik Hamiltontól vagy Rosbergtől, az angol valószínűleg erre reagálva indított azonnal támadást.

“Az idén mindenki láthatta, hogy egy csomó dolog miatt panaszkodott” – mondta Rosbergről Hamilton. “De ezeket meg sem kell hallani, ő egyszerűen ilyen. Különböző környezetből érkeztünk, talán ez a magyarázat erre.”

Hamilton utalt arra, hogy szerinte nem jelent problémát a két erős pilóta. “Tizenkét kettős győzelmünk volt, szóval nem hinném, hogy a viszonyunk bármilyen problémát okozna. Mindketten remek munkát végeztünk, nem okoztunk semmilyen bajt a csapatnak.”

“Soha nem leszünk legjobb barátok, de tudjuk ezt kezelni. Vannak feszült pillanatok, ahogy bármelyik másik sportágban. A nagy probléma, hogy az F1-ben két bajnokság van, így valójában nem is kellene csapattársaknak hívni minket. Minket azért szerződtettek, hogy az egyik meglegyen, de mindketten meg akarjuk nyerni az egyéni bajnokságot.”

“Nem azért vagyok itt, hogy barátokat szerezzek, és hogy a versenyek után arról beszélgessek bárkivel, milyen előzékenyek voltunk egymással a pályán, és milyen szépen hagytuk a másikat nyerni. Ha van lehetőség, azt meg kell ragadni.”

Hamilton nyeregben érzi magát, de Wolff célzott arra is, hogy a Mercedesnek “kedves emberekre” van szüksége, így egyáltalán nem ezer százalékosan biztos a helye. “Soha nem tudhatod, mi fog történni, de keményen fogok dolgozni. Az a terv, hogy még erősebben térjek vissza jövőre.”