A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa szerdán Párizsban ülésezett, több kérdésben is döntést hoztak, az egyik a Forma-1-es versenynaptár volt.
A sportágat felügyelő szervezet legfelsőbb fóruma a szabályzat módosításával lehetővé tette, hogy 20-nál több futam kerüljön a menetrendbe, megerősítve ezzel a korábban már közzétett tervezetet, azaz a végleges versenynaptárban is 21 forduló szerepel, amivel rekordot dönthet majd a Forma-1, hiszen sosem volt még annyira hosszú a világbajnokság, mint jövőre lesz.


Új belépő lesz Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezendő utcai futam, amely az Európa Nagydíj néven fut majd – a Le Mans-i 24 órás verseny hétvégéjén -, de a pénzügyi bajba került Amerikai Nagydíj még csak feltételesen szerepel a naptárban. Bár a Német Nagydíj visszatér, mi annak megrendezésére sem vennénk mérget.
Az FIA egyébként egy ponton módosította a korábbi változatot: a Mexikói Nagydíj az előző verzióban Brazíliával szerepelt párban, de visszatették az idei “helyére”, megint az Amerikai Nagydíjat követi majd – már ha lesz verseny Austinban.
Az idén a március 18-20-ai hétvégén kezdődik az Ausztrál Nagydíjjal, a szezonzáró abu-dzabi versenyt a november 27-27-i hétvégén tartják. A Magyar Nagydíjat július 24-én tartják, a szokásokkal ellentétben a németországi verseny csak utánunk jön.
március 20. – Ausztrál Nagydíj
április 3. – Bahreini Nagydíj
április 17. – Kínai Nagydíj
május 1. – Orosz Nagydíj
május 15. – Spanyol Nagydíj
május 29. – Monacói Nagydíj
június 12. – Kanadai Nagydíj
június 19. – Európa Nagydíj (Azerbajdzsán)
július 3. – Osztrák Nagydíj
július 10. – Brit Nagydíj
július 24. – Magyar Nagydíj
július 31. – Német Nagydíj
augusztus 28. – Belga Nagydíj
szeptember 4. – Olasz Nagydíj
szeptember 18. – Szingapúri Nagydíj
október 2. – Maláj Nagydíj
október 9. – Japán Nagydíj
október 23. – Amerikai Nagydíj
október 30. – Mexikói Nagydíj
november 13. – Brazil Nagydíj
november 27. – Abu-Dzabi Nagydíj