A Mercedes angol pilótája a BBC-nek adott interjújában beszélt az év végéről. “Természetesen az idény legvégéig keményen kell dolgozni, de volt bennem olyan érzés, hogy ‘a munkát elvégeztem, bárcsak vége lenne a szezonnak.’ Azért a második hely sem volt annyira rossz ezeken a versenyeken” – mondta Hamilton.

Hamilton sok kritikát kapott életmódja miatt az idén, örül, hogy ezek ellenére ismét első lett. “Egészen eddig az évig nem voltam valami bulizós. Tavaly kb. háromszor mentem el szórakozni, annyira koncentráltam. De ez túl extrém, az idei év igazi átmenet volt.”

“Mindig azt kérdezik a barátaim, hogy ‘jössz velünk inni vagy vacsorázni?’ A múltban mindig azt mondtam, hogy kösz, de nem, edzenem kell. Most gondoskodom róla, hogy meglegyen a kikapcsolódás és az edzés is.”

“Meg kell lennie az egyensúlynak, és ebből a szempontból lenyűgöző volt ez az év. A legsikeresebb az egész karrieremben, szóval így fogom folytatni.”

Hamilton a versenyhétvégék során a zenei karrierjén is dolgozott. “Elég lassan halad ez előre. Sokat dolgoztam ezen az idén, sok mindennel készen is vagyok. Nemsokára hallani lehet majd valamit ebből.”

“Van egy csapat emberem, akik elkísértek minden versenyre, és miután végeztem a pályán, a szobámban dolgoztunk. Sokszor hajnali egyig rögzítettük a zenéket. Őrült hajtás volt, hogy másnap újra a pályán kellett kezdenem.”

“Mindent csinálok: wakeboardozom, síelek, ejtőernyőzöm. A veszélyes sportokra vonatkozó részt kivetettem a szerződésemből.”