Sebastian Vettel ferraris átigazolása miatt a Red Bull Racingnek 2015-re sürgősen új pilótát kellett találnia az épp csak tavalyra előléptetett Daniel Ricciardo mellé, a Toro Rossónál 2014-ben debütált Danyiil Kvjat mellett döntöttek. Az orosz ifjonc a kezdeti bukdácsolás és az időnkénti hibák ellenére megállta a helyét, az idei évet több ponttal zárta, mint az ausztrál, ha marad a Red Bull a Forma-1-ben, neki is biztos a helye.
F1: Megdöbbentően jók a Red Bull-ifjoncok 2
Verstappen és Sainz


2015-re a Toro Rossónál is változtattak, két újonc, a Formula Renault 3.5-bajnok ifjabb Carlos Sainz, valamint a rekordfiatal, 17 éves tehetség, Max Verstappen kapott lehetőséget. Úgy tűnik, a Red Bullnál végig jó döntéseket hoztak.
“Túlszárnyalták az elvárásokat” – mondta az energiaital-gyártó pilótaprogramját irányító Helmut Marko a Toro Rosso párosáról. “Nagyon elégedettek vagyunk velük, a legfőbb pozitívum pedig az, hogy felívelő trendet láthatunk náluk, mind az időmérőn, mind a versenyeken.” 
“Mindkettejüknél akadtak műszaki problémák, Carlosnál egy kicsit több. De összességében egy szinten voltak, ugyanolyan jól fejlődtek. Bármilyen technikai gond is volt – márpedig volt elég -, profiként kezelték a helyzetet.”
A tini Verstappen különösen nagy elismerést vívott ki az agresszív, de legtöbbször eredményes stílusával, a csapatfőnökök a 2015-ös év 4. legjobb versenyzőjének választották, de a Red Bullnál dolgozó Kvjat erőfeszítései sem sikkadtak el, Ricciardót 3 pozícióval megelőzve a 6. helyre rangsorolták a fejesek.
F1: Megdöbbentően jók a Red Bull-ifjoncok 3
Kvjat bizonyított


Az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen is őket dicsérte a szezon végeztével:
“A legnagyobb meglepetés egyértelműen Max Verstappen volt. Nagyon meggyőző a vezetési stílusa, bár néha egy kicsit túlzásba esik. De mindenképp izgalmas volt nézőként figyelni az agresszív versenyzését. Szintén meglepett Kvjat, aki a korábbiaknál sokkal nagyobb önbizalomról és mentális teherbírásról tett tanúbizonyságot – nem hiszem, hogy hirtelen Ricciardo lett lassabb tavalyhoz képest.”
A Red Bull-pilóták közül Kvjat idén a 7. lett (95 pont), Ricciardo a 8. (92 p.), Verstappen a 12. (49 p.), míg a kimondottan peches Sainz a 15. helyen zárt (18 p.).