F1: Vizsgálat indul Hamilton gyengélkedése miatt 2 Amióta Lewis Hamilton megnyerte a világbajnoki címet, képtelen volt futamot nyerni, Nico Rosberg zsinórban három győzelemmel zárta a szezont. A Mercedesnek is feltűnt, hogy mintha valami megváltozott volna, vizsgálat indul a csapaton belül.

Hamilton korábban arra panaszkodott, hogy a gyenge szingapúri hétvége után változtatott az autón a Mercedes, ami neki nem volt ínyére. Tény, hogy az Amerikai Nagydíjon Rosberg saját vezetői hibája miatt bukta az első helyet, az Orosz Nagydíjon pedig műszaki hiba miatt kellett feladnia a versenyt.

“Sokat beszélnek arról, hogy vajon Nico javult fel, a fejlesztések kedveztek az ő stílusának, vagy tudat alatt Lewis nem vette annyira komolyan a szezon végét” – fejtegette Toto Wolff csapatfőnök. “Úgy gondolom, hogy tudatosan képtelenség kiengedni. Lewis a végén is olyan keményen nyomta, ahogy tudta, ugyanaz a versenyző volt, mint korábban. De hogy mi van a fejében, arról őt kéne kérdezni.”

“Össze kell állítanunk a következő hetekben egy listát, hogy elemezzük a helyzetet. Rá kell jönnünk, mi lehet a háttérben, bár Lewis vb-címe szempontjából nem sokat számított a dolog. Nicótól valóban remek teljesítményt láthattunk az elmúlt versenyeken.”

“Lehet, hogy az adatokból nem is lesz egyszerű rájönni, mi történt. Tény, hogy a pilóták nagyon fontos részei a csomagnak, és Lewis nemrég említette, hogy nem érzi olyan jónak az autót, mint korábban. Meg kell néznünk, hogy tehetünk-e az ügyben valamit vagy nem, beszélni fogunk róla.”